Grad Kragujevac pokrovitelj 15. Šumadijskog sajma poljoprivrede - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac pokrovitelj je 15. Šumadijskog sajma poljoprivrede koji će biti održan na Šumadija sajmu od 6. do 9. septembra. 

Odluku o odobravanju sredstava za pokroviteljstvo u iznosu od 2.850.000 dinara, Gradsko veće donelo je na sednici koja je održana 17. avgusta 2018. godine. Ovim sredstvima će, pored ostalog, biti finansirano uređenje izložbenog prostora i organizacija stočnih izložbi 15. Šumadijskog sajma poljoprivrede.

Radi obezbeđivanja uslova za realizaciju projekta “Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Sporazuma o partnerstvu između grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra. Ovaj Sporazum o partnerstvu za grad Kragujevac kao nosioca projekta i BIC-a kao partnera, sastoji se u pružanju inovativnog radnog iskustva za studente i nezaposlena lica kroz korišćenje modela poslovnih simulacija i prenosivih veština u cilju zapošljivosti mladih ali i uspostavljanja održivog mehanizma podrške na lokalnom nivou za razvoj preduzetništva kod mladih.

Po osnovu stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja i organizacija iz oblasti privrede za 2018. godinu članovi Gradskog veća doneli su odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 650.000 dinara i to Romskom informativnom centru, za projekat “Poslovne šanse za mlade u Kragujevcu“ i Organizaciji potrošača Kragujevca za projekat “Kroz poštovanje prava potrošača do osnova za sticanje konkurentske prednosti“. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu