MLADI mogu da ZARADE i do 3.000 dinara DNEVNO, najtraženiji OVI poslovi! - iKragujevac


Vesti

Što veća dnevnica, što manje posla i što bliže kuće, to su kriterijumi po kojima se mladi opredeljuju za poslove na kojima dnevno mogu da zarade i do 3.000 dinara, kažu iz beogradskih omladinskih zadruga.

Devojkama su najprimamljivije promocije i hosting, dok se mladići opredeljuju uglavnom za utovar-istovar robe. Prioritet im je zajednički: visina dnevnica.

Za posao promotera može se zaraditi od 200 do 300 dinara po satu, a radi se od šest do osam sati, dok za posao hostese na raznim događajima uglavnom za samo četiri sata devojke mogu zaraditi od 2.000 do 3.000 dinara. Momci, sa druge strane, biraju mahom teže fizičke poslove na gradilištima ili stovarištima gde su dnevnice od 2.500 do 3.000 dinara. Uprkos većoj ceni rada, mladi mnoge poslove ne žele da rade.

Iako nekada popularni, posao konobara i šankera sada su u zapećku, ako je suditi po podacima većine omladinskih zadruga, dok se branje malina gotovo ni ne pominje.

Među popularnijim poslovima za mlade od 16 do 26 godina je i rad u dečjim igraonicama.

- Zavisi od igraonice, kao i od toga da li je standardan dan ili dečji rođendan, na primer, te animatori u igraonicama mogu da zarade okvirno 1.200 do 1.500 dinara. Takođe, dosta su traženi poslovi poput deklarisanja robe u magacinima ili promocije - kažu u omladinskim zadrugama, te dodaju da mladi traže i poslove poput “pomoćnih prodavaca u buticima ili knjižarama, kao i anketiranje”. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu