STIŽU NAM CRNI OBLACI: Kragujevac ne zaobilazi kiša - iKragujevac


Vesti

Jutro je u Srbiji osvanulo sunčano u većini krajeva, ali već od podneva oblaci će se gomilati nad Srbijom. Kiša će prvo početi da pada u severnim delovima zemlje, a uveče će se loše vreme proširiti i na ostatak zemlje.

Kako najavljuju meteorolozi, uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, i to više od 20 mm za 3 sata. U pojedinim delovima zemlje najavljuju i jaku grmljavinu, ali i olujni vetar i grad, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlјe.

Nevreme neće zaobići ni prestonicu. Za područje Kragujevca najavljene su obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata. Kako najavljuje Accuweather, Kragujevac bi oluja mogla da pogodi oko 18 sati, pa ponovo oko 21 čas. Novi Sad bi mogla da zadesi kiša oko 19 časova.

Ni sutra i prekosutra neće biti ništa bolje vreme. Kiša će nastaviti da lije, naročito u centralnim i južnim krajevima.

OBILNE PADAVINE, GRMLJAVINA I OLUJNI VETAR

Upozorenje na obilne padavine koje je izdao RHMZ: Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama (više od 20 mm za 3 h), jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

Ponedeljak i utorak: U većini mesta od 20 do 30 mm za 24 sata, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.

MOGUĆA IZLIVANJA REKA

Tokom ponedeljka i utorka manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave biće u porastu sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu