ŽENA KOJA JE ŠIRILA HIV PO SRBIJI PUŠTENA NA SLOBODU: Ima samo jedan izbor da ne bi završila iza rešetaka ponovo - iKragujevac


Vesti

HIV pozitivna prostitutka Fatima Alesi (38) iz Jordana, koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu, pišu beogradski mediji.

Kako je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Policija je Fatimu pronašla na ulici u Beogradu i kada su hteli da joj napišu prekršajnu prijavu zbog prostitucije, ona nije imala novca da plati kaznu zbog čega je prevezena u zatvor.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do pre mesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbeglice u Kikindi.

Ona je navodno zaražena HIV virusom.

"Sredinom maja, ona je napustila kamp i otišla za Suboticu, a potom završila u Beogradu. Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali još nije poznato koliko ljudi je zarazila. Niko u ovom trenutku ne može da oceni srazmere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama", kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu