PRETNJE UBISTVOM KRAGUJEVAČKOM SUDIJI: Dolazili ispred zgrade i UNIŠTILI automobill! - iKragujevac


Vesti

Sudiji osnovnog suda u Kragujevcu N.V. su u noći između petka i subote u podzemnoj garaži ispod zgrade u kojoj stanuje uništen je automobil, a policija je dan kasnije uhapsila počinioca.

Sudija navodi da se i ranije suočavao sa pretnjama.

Kako priča, pre izvesnog vremena, dolazili su mu ispred zgrade neki mladići pretili da će ga ubiti.

- Vikali su "sudija, ubićemo te!", a tada je i zbog toga jedan mladić uhapšen - objašnjava N.V. i dodaje da je ceo slučaj ipak prošao neslavno, budući da mladić, iako je priznao da je pretio, nije hteo da kaže ko mu je rekao da to učini, pa sudija nikada nije ni otkrio šta se zapravo dogodilo i ko stoji iza svega.

Sudija se najviše bavi parničnim predmetima, pa mu dodatno nije jasno šta bi mogao biti motiv.

Sada je odlučio da ceo slučaj proširi u medijima, jer kako kaže nije samo on ugrožen, već i njegova porodica.

- Imam dvoje maloletne dece, pa se plašim i za njihovu bezbednost. Sa druge strane, uveren sam da se takav vid pritiska na rad pravosuđa dešava i mnogim mojim kolegama, ali zbog straha nisu voljni da ceo slučaj ispričaju - zaključuje N.V.

U planu mu je da se obrati i Udruženju sudija Srbije, kako bi zajedno sa njima pokušao da stane na put ovakvim nemilim situacijama.

Policija je brzo reagovala i otkrila počinioca.

- Po sudijinoj prijavi izašli smo na teren i zatekli probušene gume. Policija je nakon intenzivnog rada, samo dan kasnije uhapsila počinioca - naveli su nam iz MUP-a u Kragujevcu.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu