VANREDNA SITUACIJA u OVIM delovima Srbije - iKragujevac


Vesti

Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi, saopštio je MUP.

Načelnik Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saša Rančić naveo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu i da zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja prate situaciju te da su trenutno angažovani na crpljenju vode iz jednog domaćinstva.

"Nema ugroženih objekata, niti opasnosti po stanovništvo. Kao i tokom prethodnih dana, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim nepogodama koje nas očekuju i u narednim danima, Sektor za vanredne situacije je sve svoje resurse podigao u stanje pripravnosti i spremni smo za delovanje, ukoliko za tim bude postojala potreba", naveo je Rančić.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji grada Čačka, i u 11 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovca na Mlavi, navedeno je na sajtu MUP Srbije.

Podsetimo, pre manje od mesec dana na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi vanredna situacija je proglašena zbog pucanja brane ba reci Busur koja se uliva u Mlavu.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu