JAKO NEVREME: Kiša do utorka! - iKragujevac


Vesti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda.

Do kraja dana u celoj Srbiji zadržaće se kišovito vreme sa jakim pljuskovima i grmljavinom, dok će u pojedinim krajevima padati i do 30 litara kiše po kvadratnom metru, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

RHMZ je objavio 'crveni' meteoalarm budući da se očekuje da će ukupna količina padavina do kraja dana u pojedinim delovima biti između 50 i 60 litara po kvadratnom metra.

''Juče popodne na području Srbije bilo je lokalnih jakih pljuskova sa količinom i do 40 litara po kvadratnom metru. Oko ponoći je i na području Beograda bilo jakih pljuskova, posebno na južnoj periferiji grada gde je palo između 10 i 30 litara po kvadratnom metru'', rekao je Todorović za Tanjug.

On je naveo da jake padavine mogu u većim gradovima da izazovu zapušavanje kanalizacije i usporen saobraćaj, dok na manjim vodotocima može doći i do izlivanja reka.

''Kišovito vreme očekuje se do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti narednih dana. Biće lokalnih pljuskova, u pojedinim mestima sa količinom padavima od 10 do 20 litara po kvadratnom metru'', kazao je Todorović.

U sredu se, kaže, prognozira toplije i sunčano vreme, a od četrvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Meterolog navodi da se u narednih desetak dana ne očekuju vrućine sa temperaturama iznad 30 stepeni.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu