STRAVIČNO NEVREME U SRBIJI: Vetar lomio drveće, prevrtao kamione, potop na ulicama! - iKragujevac


Vesti

Jaka kiša i pljuskovi pogodili su juče više delova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju.

Suboticu je juce oko 18 časova zahvatilo snažno nevreme koje je za posledicu ostavilo polomljeno drveće, oštećene objekte, a građani kažu da su videli i prevrnute prikolice teretnih vozila. Zbog velike količine vode koju gradska kanalizacija ne može da primi odjednom većina ulica je bila potopljena, a pod vodom je bio i asfalt ispod nadvožnjaka. U tom delu grada uvek kada su jake kiše voda dostigne određeni nivo i ugrozi saobraćaj.

Kiša je u Novom Sadu počela da pada oko 18.30. Većih intervencija i saobraćajnih nesreća nije bilo jer su Novosađani navikli na letnje pljuskove i pomirili se sa činjenicom da kanalizacioni otvori ne mogu u isto vreme da prime veliku količinu padavina pa izbegavaju kritične saobraćajnice koje su nižeg nivoa.

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Stepojevca je gotovo blokiran zbog bujice koja je sinoć od puta napravila jezero. Saobraćaj je bio potpuno blokiran oko 18.30 časova.

Usled padavina koje su juče paralisale Beograd, ali i okolinu, u Obrenovcu se izlila Barička reka koja je poplavila čak 20 domaćinstava. Ekipe za vanredne situacije i vatrogasci juče su imali pune ruke posla jer si  satima na terenu sanirali štetu koju je prouzrokovala jaka kiša. U nekoliko domaćinstava voda je ušla i u kuće ali srećom nije velika šteta načinjena. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu