JEZIV PRIZOR POSLE POPLAVE: Procena štete u Srbiji posle nevremena (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Održana sednica, predložene mere za naredni period i predstavljene trenutne aktivnosti nadležnih službi u 18 opština.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović održao je danas sednicu Koordinacionog tima za usmeravanje i usklađivanje svih aktivnosti vezanih za utvrđivanje obima i visine štete nastale kao posledice elementarne nepogode.

U ovom trenutku lokalne samouprave sprovode popis oštećenih objekata, na osnovu čega će se kasnije izvršiti i precizna procena nastale štete. U skladu sa tim, doneta je i odluka da Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima napravi Program pomoći kako bi se u najkraćem mogućem roku sprovela sanacija posledica od elementarnih nepogoda.

Snažno nevreme praćeno gradom, pogodilo je juče loznička sela Jelav, Stražu i Donji Dobrić. Grad je uništio skoro sve useve, povrtnjake i voćnjake. Pema rečima meštana, nevreme je trajalo oko dvadesetak minuta, ali meštani kažu da je grad kakav ne pamte.

Premijerka Ana Brnabić je prošle nedelje, prilikom nevremenom pogođene Topole, najavila da će u narednim danima biti raspisan tender za prvi radarski sistem za protivgradnu zaštitu u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu