U Srbiji je jesen usred juna, a evo kakvo vreme očekuje sve one koji planiraju put u Grčku (PROGNOZA DO KRAJA JUNA) - iKragujevac


Vesti

Na Krfu se očekuje kiša i pad temperature, a u nedelju se očekuje prava oluja praćena grmljavinom

U Grčkoj je izdato upozorenje zbog jake kiše i olujnog nevremena koja se očekuje u naredna tri dana u zapadnom delu obale. Posebnu pažnju treba da obrate turisti koji su na Krfu, Lefkadi, Kefaloniji, Zakintosu, Pargi.

Vremenski sistem koji grčki meteorolozi nazivaju Minos donosi kišu, oluje i grad do mnogih delova zemlje ovog vikenda. Nevreme je već pogodilo ostrva u Jonskom moru, donoseći kišu i pad temperature, pre nego što se proširio na istok Grčke.

Na Krfu se očekuje kiša i pad temperature, a u nedelju se očekuje prava oluja praćena grmljavinom.

Crni oblaci nadvili su se i nad Kefalonijom gde se očekuje jaka kiša koja će padati ceo dan. Prema prognozi, ni sutra neće biti bolja situacija, jer se takođe očekuje kiša koja će mnogima pokvariti nekoliko dana letovanja.

Lefkadu će prema pogoditi snažna kiša i pad temperature pa narednih dana živa u termometru preko dana neće prelaziti 25 stepeni. Prema sajtu grčke nacionalne opservatorije, u Atini i Solunu je izdato upozorenje za oluju i jake pljuskove tokom vikenda jer Minos kreće ka grčkom kopnu.

solun-830x0.jpg

Međutim, temperatura će pasti tek na 28 podeok, tako da turisti ne treba da se brinu da li će biti hladno i da možda neće moći da se kupaju. Još samo danas su moguće padavine, a od sutra padavine prestaju i očekuje se normalizacija situacije - mnogo sunca i lepog vremena.

Zato, strpite se još danas ako vreme nije baš idealno i uživajte u odmoru!

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu