KRAGUJEVČANIN TEŠKO POVREĐEN: Rušili kuću dok je mladić bio u njoj! - iKragujevac


Vesti

Stefan Stojadinović (23) iz Kragujevca teško je povređen prilikom rušenja kuće na trasi buduće Ulice 10 u Čačku.

Radnici JP “Gradsko zelenilo” krenuli su da ruše kuću bagerom ne znajući da se Stefan nalazi u prostorijama tako da se plafon praktično obrušio na njega.

Nemoćan, mladić je pozivao u pomoć što je čuo komšija Saša Rakićević i u gotovo poslednjem trenutku zaustavio mašine, spasavajući tako Stefanu život.

Okupljeni su brzo utrčali u kuću i zatekli mladića koji je ležao pod cigalama i šutom. Vikao je od bola i bio potpuno izbezumljen i dezorjentisan. Brzo je intervenisala hitna pomoć ali je zbog težine povreda Stefan odmah iz Čačka prebačen u KC Kragujevac. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić ima povredu kuka i ugruvan je ali nije u životnoj opasnosti.

Ovaj događaj šokirao je Čačane a najviše se potresao vlasnik kuće Aco Ognjević, koji je ovaj događaj nazvao "strašnim i sramnim", jer njegova kuća po slovu zakona nije mogla biti rušena dok mu se ne isplati odšteta za objekat. On tvrdi da ga niko nije obavestio kada će kuća biti rušena, niti je gradilište adekvatno obezbeđeno.

– Stefan je živeo u mojoj kući. Došao je u Čačak iz Kragujevca, jer je ovde pronašao posao. Uskoro je trebalo da mu se žena i dete presele ovde. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo i da je njegovo jednogodišnje dete zatrpano – rekao je Ognjević, najavljujući tužbu protiv grada i izvođača radova.

– Kada sam pitao rukovodioca radova kako je moglo ovako nešto da se dogodi navodeći da su zamalo ubili čoveka on je drsko odgovorio da je pre početka radova viknuo u pravcu kuće pitajući ima li neko u njoj. Pitam se da li je pomislio da je neko možda zaspao, da je taj neko možda gluv? Na pitanje kako mogu da ruše moju kuću kada nisam isplaćen, odgovorio mi je da ima naređenje i da ja mogu da ih tužim. Idem do Strazbura, ovo je šokantno. – kaže vlasnik kuće.

Direktor “Gradskog zelenila”, Dragan Nikolić rekao je da su vlasnici kuća bili obavešteni još 7. maja kada će one biti rušene. Takođe je naveo da je prostor propisno obeležen, trakom, ogradom i tablom izvođača radova. On kaže da se u ovom slučaju radi o “neovlašćenom ulasku u prostor za rušenje” od strane njemu nepoznatog lica, protiv koga će, nakon celokupnog uviđaja, preduzeti sve pravne mere.

– Sporna kuća je bila bez crepa i nije mi jasno šta je neko u njoj radio. Rukovodilac posla je pre rušenja obišao sve objekte, pregledao ih, pozivao eventualne stanare da napuste kuću. Nikoga nije pronašao, niti mu se ko odazvao, tako da je rušenje započeto. Za tu kuću, inače, postoji rešenje nadležnog ministartva za rušenje, tako da je sve u ovom slučaju odrađeno po zakonu – kazao je Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu