PRVI PUT BROJ NEZAPOSLENIH PAO ISPOD 600.000: Evo ko NAJLAKŠE dolazi do posla u Srbiji! - iKragujevac


Vesti

Trenutno je u Srbiji nezaposleno 594.100 osoba.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je danas da je prema evidenciji te službe trenutno u Srbiji nezaposleno 594.100 osoba, kao i da se taj broj stalno smanjuje.

- Prvi put od kada vodimo ovakve vrste evidencija, broj nezaposlenih je pao ispod 600.000 - kazao je Martinović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da se najlaške zapošljavaju inženjeri elektronike, elektrotehnike i informacionih tehnologija, lekari sa specijalizacijom, profesori matematike, fizike, stranih jezika, farmaceuti i biohemičari.

Dodao je da poslodavci traže konkretne tehnike i zanate, i da su najtraženiji kuvari, zavarivači, osobe koje su završile škole za negovanje starih lice.

- Što se tiče veština, ključno je poznavanje nekog stranog jezika. Obično su to engleski i nemački jezik. Obavezno je poznavanje informacionih veština i posedovanje odredjenih licenci i ispita - kazao je Martinović.

Navodeći da su trenutno aktuelni sezonski poslovi, on je kazao da postoji veća tražnja u oblasti poljoprivrede, gradjevinarstva, ugostiteljstva, turizma i trgovine.

- Potrebno je stalno usavršavati svoje veštine - istakao je direktor NSZ i pozvao nezaposlene da se prijavljuju na obuke prekvalifikacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu