SPAS OD VRUĆINE: Počinje kupališna sezona na bazenima i jezeru - iKragujevac


Vesti

Od petka, 8. juna, Kragujevčani će spas od iznenadno visokih temperatura moći da potraže na gradskim kupalištima, na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama. Kupališna sezona zvanično će početi u petak, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, a u slučaju lošeg vremena, otvaranje sezone biće pomereno za prvi sledeći sunčan dan.

Sve je pripremljeno i organizovano za toplo leto koje nas očekuje. Na otvorenim bazenima su renovirani toaleti i kafić na terasi. Radno vreme otvorenih bazena biće od 10 časova i 30minuta do 19 časova. Cena ulaznice za celodnevni boravak je 200 RSD, kao i prethodnih godina, a uskoro će sindikati, preduzeća i pojedinci biti u prilici da ostvare popust od 30 procenata, kupovinom paketa od 10 i od 20 karata.

Na Jezeru je pokošena podvodna trava i obnovljen sloj šljunka na plaži, spasilačka služba je organizovana i deo za kupanje obeležen, a ulaz na ograđeni deo se ne naplaćuje. Spasilačka služba radi do 19 časova i 30 minuta i opremljena je motornim čamcem i skuterima. U 22 časa zatvaraju se kapije ograđenog obalskog dela. U 24 časa zatvara se poslednja kapija za goste novog restorana, koji ovih dana počinje da radi.

Avantura park sa instruktorima radi svakog sunčanog dana od 11 do 20 časova. Cena korišćena je 300 RSD po satu, koliko košta i veliki „zip lajn“ kojim se prelazi preko jezera. Adaptira se i teren za „paint ball“ i postavlja se mini „zip lajn“ za decu, dug 20 metara. Za rekreaciju kupača mogu se iznajmiti i pedoline i sandoline, a do Jezera se za sada može stići lokalnim autobusom broj 17, koji prevozi putnike na relaciji Baljkovac – Jezero. Po završetku tendera, očekuje se i prevoz otvorenim, letnjim autobusima.

Ležaljke i suncobrani mogu se iznajmiti i na Jezeru i na bazenima, a o bezbednosti kupača tokom kupališne sezone u Kragujevcu brinuće oko 30 spasilaca, raspoređenih na po osam spasilačkih mesta, dok će ih troje biti na zatvorenom bazenu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu