"Fijat" investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Direktor fabrike "Fijat Krajsler automobili" u Kragujevcu Alesio Leonardi navodi da je "Fijat" do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu.

"Napravićemo Mapu puta za Srbiju koju ćemo predstaviti Vladi Srbije", rekao je Alesio Leonardi, dodajući da Srbija treba da bude više indsutrijalizovana kako bi postigla viši nivo rasta.

Ističe da je pogon "Fijat Krajsler automobili"u Kragujevcu jedan od najmodernijih u svetu u okviru "Fijatove" grupacije, s obzirom da se koriste najsavremeniji instrumenti proizvodnje.

"Industrja 4.0 sve brže postaje realnost. U našoj fabrici u Kragujevcu počeli smo da pristupamo digitalnoj proizvodnji kroz razvoj naprednih rešenja za virtuelnu simulaciju naspram fizičkog okruženja", rekao je Leonardi na međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0".

Dodao je da su uključena rešenja bazirana "na analizi podataka, aditivnoj proizvodnji, prediktivnom održavanju i horizontalnoj i vertikalnoj integraciji".

Prema njegovim rečima, konkurencija i tehnološki napredak zahtevaju kapacitet da se upravlja velikim procesima proizvodnje na efikasan i pouzdan način, tražeći brža rešenja i odgovore, stalno učeći sa otvorenošću za inovacije.

"Fijat Krajsler automobili" Srbija je domaćin drugog dana međunarodne konferencije "Industrija 4. 0", na kojoj će međunarodni i domaći eksperti govoriti o mogućnostima istraživanja, razvoja i primene modela "Industrije 4. 0", kao i razvoju inovativnih proizvodnih industrija u Srbiji.

Fabrika "Fijat Krajsler automobili" u Kragujevcu poseduje srebrni nivo svetskog standarda u proizvodnji World Class Manufacturing i predstavlja jedan od najnovijih i najmodernijih proizvodnih pogona u okviru "Fijatove" grupacije širom sveta.

Vlada Srbije i "Fijat "su 2008. potpisali desetogodišnji ugovor koji je predvideo da italijanski Fijat bude vlasnik 67 procenata fabrike automobila u Kragujevcu, a država Srbija preostalih 33 odsto.

Fabrika je zvanično otvorena u aprilu 2012. godine.

U fabrici u Kragujevcu se od 4. jula 2012. ekskluzivno proizvodi model "fijat 500L".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu