KULINARSKA BOMBA U KRAGUJEVCU: Ovako izgleda najbolji doručak na novoj lokaciji u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kačamak - simbol časne gorštačke borbe sa nemaštinom, bilo da se služi kao toplo predjelo ili glavni obrok,kačamak je neizostavan deo mnogih poslovnih ručkova ili u mom slučaju odličnog doručka.

Način pripreme se do sada nije izmenio gotovo ni u jednom detalju - pravi se od pšeničnog (ređe od heljdinog) brašna, krompira, sira i kajmaka. Možda , upravo zbog toga, retki su ljudi koji mu odole, iako mu cena ponegde "prati" broj kalorija.

U prošlosti su ga spremali svakodnevno i samo „za domaću čeljad“, pred goste su domaćini iznosili neka tada cenjenija jela i skuplja jela. Danas je, uprkos tome što se po savremenim standardima ne može uvrstiti u "zdravu hranu“, ponos najčuvenijih restorana u Srbiji.

U restoranu “Jezero” a na samoj obali Šumaričkog jezera od danas je otvoren čaroban kafe / restoran sa veoma ljubaznim osobljem i cenama kojim, skoro, da nema pandana u Kragujevcu. Najbolji kačamak koji sam pojeo u mom životu je upravo spremljen u gore pomenutom restoranu, a cena istog je samo 170 dinara.


Pogled sa njihove terase je jedinstven, a hrana kao da je spremana za Bogove sa Olimpa, ostaje Vam samo kratak put do istog, pa da se uverite u moje iskustvo.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu