TUGA DO NEBA: Dečak se udavio u jezeru zato što ga je drug BACIO U VODU?! - iKragujevac


Vesti

Miodrag Rešin (13) iz Melenaca kod Zrenjanina utopio se u četvrtak po podne na divljem kupalištu Peskara, koje se nalazi na obodu sela, a njegovo telo izvukli su ronioci Žandarmerije posle nekoliko sati.

Roditelji dečaka Pera Rešin (53) i njegova supruga Milijana (43) ne mogu da se pomire s gubitkom, a kako kažu, način na koji se dogodila tragedija dodatno ih je dotukao.

- Umesto da 21. juna proslavimo Miodragov rođendan, spremamo se da ga u ponedeljak sahranimo - neutešno je ponavljala nesrećna majka Milijana.

Ona kaže da je kobnog popodneva, nešto posle 16 sati, Miodrag otišao na Peskaru sa godinu dana mlađim bratom Perom i njegovim školskim drugom.

- Igrali su se ispred kuće, a Miodrag mi je rekao da je gladan i da mu spremim nešto da jede. Nedugo zatim nekud su se izgubili. Posle sam čula da je taj dečak Miodragu i Peri predložio da odu do Peskare. Kada su tamo stigli, on je moje sinove neplivače gurnuo u vodu. Izgleda je Miodrag odmah ostao bez dna pod nogama, dok je Pera upao u plićak. Odmah je pokušao da pomogne starijem bratu. Miodragu je pružao ruku. Pera nam je ispričao da je Miodrag samo zamahnuo rukom i nestao ispod površine vode. Taj dečak je Peri rekao da nikome ne kaže da je on bio s njima, a potom je pobegao kući - teškom mukom pričala je neutešna majka i dodala da njeni sinovi nikada ranije nisu išli na Peskaru.

Komšija nesrećne porodice Mileta Bačikin (70) jedan je od prvih meštana koji je po saznanju da je Miodrag nestao u jezeru došao na Peskaru. Bez razmišljanja je uskočio u vodu i gnjurao, ali Miodraga nigde nije bilo.

- Četiri ili pet puta sam zaranjao. Neko je već pozvao policiju, a u međuvremenu je bez duše do Peskare doletela i majka dečaka. Još neki ljudi su pokušavali da nađu Miodraga, ali bezuspešno - kaže Bačikin. On dodaje da je dno Peskare neravno i da je voda duboka već nekoliko metara od obale.

- Na ovom divljem kupalištu spasao sam četvoro dece koja su davila. Davljenike sam spasavao i iz Tise i Tamiša, sigurno njih dvadesetak. Svakodnevno dolazim ovde. Po nekoliko puta preplivam Peskaru. Ovo je moj najveći neuspeh u životu - skrušeno je govorio Mileta.

Neutešan OTAC ZANEMEO OD BOLA

Miodragov otac Pera skoro da je zanemeo od bola. Priča nam da je Miodrag bio duša od deteta:- Bio je vrlo nežan. Dete kakvo se samo poželeti može. Njegov mlađi brat Pera mnogo se potresao. Teško je i njihovoj starijoj braći. Za Miodragom tuguju Boris (27) i Milan (24) - kaže Pera.

(Kurir)

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu