AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni policajci - sa sinom dilovao marihuanu - iKragujevac


Vesti

Tri osobe, među kojima su dva policajca, uhapšene su zbog sumnje da su posedovali i prodavali narkotike, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U prvoj akciji uhapšeni su službenik policijske stanice Vrbas I. S. (48) i njegov sin M. S. zbog sumnje da su izvršilio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, policijski službenik osumnjičen je i za nedozvoljenu proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom njihove porodične kuće pronađeno je 2,6 kilograma marihuane, upakovane u šest paketa, tri pištolja, 150 komada municije različitog kalibra, okvire za pištolje i automatske puške, kao i 2.200 evra.

U drugoj akciji, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Jagodini uhapšen je policijski službenik Policijske uprave u Jagodini, D. Đ. (44), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on u 2017. godini u više navrata, omogućio izdavanje probnih vozačkih dozvola, kao i upis nove kategorije za vozila, osobama koje nisu imale položene vozačke ispite, odnosno nisu ispunjavale uslove propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Policija je protiv odgovornih građana, kojima su izdate ove dozvole, podnela krivične prijave u redovnom postupku.

Trojica osumnjičenih će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima u Novom Sadu i Kraljevu. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu