PRIMARNI ZADATAK: Obezbeđivanje bolje i kvalitetnije nastave! - iKragujevac


Vesti

Rekonstrukcija školskih objekata, redovno izmirivanje obaveza prema prosvetnim radnicima, besplatan prevoz za učenike i sufinansiranje boravka dece i privatnim vrtićima, neki su od najvećih poslova u oblasti obrazovanja završenih u poslednje dve godine, smatra Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća zadužen za ovu oblast. 

Osim toga, nastavljena je tradicionalna razmena učenika sa Sirenom i Piteštijem i uspostavljena saradnja sa obrazovnim centrima u Moskvi i Sankt Peterburgu. U rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji grada Kragujevca, u poslednje dve godine, uloženo je oko 300 miliona dinara, kaže Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje. Prema njegovim rečima, nikada do sada nije renoviran ovoliki broj škola, kako na gradskom tako i na seoskom području. U okviru međunarodne saradnje u oblasti obrazovanja, koja se intenzivno razvija, kragujevački učenici su krajem prošle godine posetili Moskvu. Troškove sedmodnevnog boravka snosio je domaćin, a grad je finansirao avio karte. Nastavlja se i tradicionalna razmena učenika sa Piteštijem i Sirenom. Na teritoriji grada Kragujevca postoje 22 osnovne škole i 8 srednjih škola, kao i Muzička, Škola sa domom za učenike oštećenog sluha i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković”.

Stvaranje još boljih uslova za odvijanje nastavnog procesa, ali i vannastavnih aktivnosti u ovim obrazovnim ustanovama i dalje će biti jedan od primarnih zadataka lokalne samouprave.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu