DOBRA VEST: Ne dobijaju samo vojnici i policajci JEFTINE STANOVE, možda možete i VI da dobijete! - iKragujevac


Vesti

Ukoliko se projekat izgradnje jeftinih stanova za bezbednjake pokaže uspešnim nakon godinu ili dve, mogao bi da se proširi i na druge zaposlene u javnom sektoru, poput prosvetnih i zdravstvenih radnika.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da država nijednog trenutka "ne zatvara vrata drugima", odnosno da će se, nakon godinu ili dve videti kako projekat izgradnje jeftinih stanova ide, posle čega bi se mogao proširiti.

- Daleko smo od toga da će to važiti samo za snage bezbednosti. Počeli smo sa njima, jer tih ljudi ima 30.000 i oni nemaju i nisu imali nikakve mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje. Moramo da vidimo kako će se ralizovati ovaj projekat, jer ovo je sada model koji može da se primeni i na neke druge kategorije stanovništva - rekla je Mihajlovićeva.

Za sada je predviđeno da stanovi za pripadnike bezbednosnih snaga budu izgrađeni u šest gradova, a za te će stanove moći da konkurišu pripadnici MUP, Ministarstva odbrane, Vojske, BIA, i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu