STRAVIČNO NASILJE U SRBIJI: Poslodavci su me šutnuli u stomak, bacali na pod i polivali vodom - iKragujevac


Vesti

Šutiranje u stomak, polivanje vodom, guranje zbog kog je nekoliko puta pala na leđa i zadobila povrede, Vesković Mladena (27) je, kako sama navodi, doživela na poslu i to od poslodavaca kod kojih je radila. Ona je ispričala za Telegraf kako je prošla kroz pakao u sredu 16. maja na radnom mestu u firmi Zalagaonica Keš Ček u Aranđelovcu.

- Sve je počelo kad je direktorka Kristina Trišić došla u lokal u kom samo ja radim, i dala mi da potpišem Ugovor o radu na neodređeno vreme i blanko otkaz Ugovora o radu. Potpisala sam i jedno i drugo. Problem je nastao kad sam htela da kopiram otkazno rešenje. Prosto sam htela da imam kopiju jer sam potpisala taj papir - započela je razgovor za Telegraf.rs Vesković Mladena.

Do nasilja je došlo, tvrdi Mladena, kad je stavila papir u štampač.

- Kristina je tad skočila preko stola na mene i gurnula me. Pala sam na leđa i udarila kičmu. Ustala sam i rekla da ne želim da se bijem sa njom, već da samo želim da imam kopiju blanko otkaza. Ona je počela da viče na mene, uhvatila me je za ruku i pokidala brojanicu, počupala mi dugmiće sa košulje i ponovo me gurnula da padnem. Svaki put kad sam pala, udarila sam leđima o mermerne pločice - objašnjava devojka.

Naša sagovornica priča da je zatim uzela telefon da pozove policiju.

- Ona mi ga je otela i opet me gurnula. Opet sam pala, jer je to žena koja je veća i krupnija od mene. Posle toga sam uspela da uzmem službeni telefon, a ona je počela da me juri po lokalu da ne pozovem policiju. U jednom momentu je uspela da mi opet otme telefon iz ruke, a ja njoj moj privatni. Uspela sam da okrenem policiju, a ona je za to vreme nekog pozvala da dođe - kaže naša sagovornica.

Prema Mladeninim rečima ubrzo nakon što je direktorka Kristina Trišić završila razgovor, na vrata lokala ušao je njen suprug Milan Trišić.

- Samo sam mu rukom pokazala da sačeka, jer sam u tom trenutku pričala sa policijom dok sam stajala pored ulaznih vrata. On je uzeo flašu od dve litre i polio me vodom, a zatim me je iz sve snage šutnuo u stomak. Ja sam pala na staklena vrata, i sručila se dole na pod. Zatim je počeo da preti. Kad sam se podigla, uhvatila sam se za kvaku da izađem napolje, i onda sam opet pala ispred lokala, jer kad me je udario više nisam osećala noge i ruke - priča Vesković Mladena.

Vrlo brzo je došla policija, kako kaže devojka, i odvela je u Hitnu pomoć gde su joj uradili preglede i uputili na dodatne.

- Kad sam otišla u bolnicu oni su iz lokala sve pokupili, pa čak i moju torbu, ključeve od kuće, duksericu i brojanicu. U policiji su posle vratili samo moju torbu. Za ključeve od stana i ostale stvari su rekli da će doneti kad se vrate sa puta - zaključila je razgovor za Telegraf.rs Vesković Mladena iz Aranđelovca.

Povodom ovog slučaja direktorka Kristina Trišić nas je obavestila da je na sastanku i uputila nas na pravnog zastupnika u kompaniji.

- Mi ne bismo davali nikakve izjave jer ne želimo da remetimo tok istrage, neka tužilaštvo radi svoj posao. Mogu samo da kažem da je naneta materijalna šteta firmi u vrednosti od nekoliko hiljada evra - kazao je za Telegraf.rs menadžer kompanije, pošto pravni zastupnik, takođe, nije bio u mogućnosti da nam se javi.

SVEDOCI

Nakon što je Mladena izašla iz lokala i pala, pomoć su joj pružile radnice iz susednih lokala.

- Mladenu je u vrlo teškom stanju kod mene dovela radnica iz butika do nje. Devojka je plakala, vrištala, zapomagala. Držala se za stomak i rekla mi je da su je prebili. Bila je sva mokra, bila je sva polivena vodom. Samo mi je rekla da zovem policiju, majku i da joj uzmem torbu. Otišla sam do lokala pored i rekla im da zovu policiju - započela je razgovor za Telegraf.rs jedna od radnica i istakla da ona nije čula šta se unutar lokala dešavalo.

Radnica koja je zamolila da ostane anonimna mislila je da su Mladenu napali lopovi.

- Otišla sam do lokala u kom je Mladena radila i počela sam da guram vrata, a onda sam videla njenu gazdaricu kako nešto skuplja sa stola. Gazde su pokupili sve iz lokala što je bilo, sve sa stola, laptop, kao i kamere na kojima se vidi kako je tučeno dete. Nakon toga su ušli u svoj crni džip - naglašava sagovornica.

Radnica je o Mladeni imala samo reči hvale.

- Dete je tako pošteno i korektno da ja nemam reči. Njeno radno vreme je do 17 časova, a ona ostane do 18, 19 časova - zaključila je razgovor za Telegraf.rs radnica iz obližnjeg lokala.

Radnica iz lokala koji se nalazi odmah do Mladeninog odmah je pritrčala da pomogne.

- Mladena je pala ispred ulaznih vrata od njenog lokala. Bila je sva mokra, plakala je, a vrlo brzo je i policija došla - kazala je Sandra P. koja napominje da u lokalima ništa ne može da se čuje ako su vrata zatvorena.

Prema onome što je Mladena ispričala, ona je žrtva nasilja na poslu, o kom se u Srbiji retko priča, najčešće, jer se ljudi boje da ne ostanu bez "kore hleba".

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu