VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD: Očekuju nas pojačane padavine - iKragujevac


Vesti

 

Sve do 10. juna padavina će biti iznad godišnjeg proseka, međutim nema razloga za uzbunu. Za Tanjug hidrolog Dejan Vladiković kaže da ne očekuje da će reke preći upozoravajuće nivoe.

On je dodao da se do 10. juna očekuju pojačane padavine na celom Balkanu, ali da nema opasnosti od poplava na šta ukazuje i najnoviji prognostički materijal koji RHMZ, kako kaže, u redovnoj razmeni dobija od Evropskog centra za srednjoročno prognoziranje.Prema prognozi RHMZ-a u narednih 20 dana očekuje se porast vodostaja na slivu reke Save i njenim pritokama u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.Porast vodostaja može se očekivati i na Južnoj, Zapadnoj i Velikoj Moravi, kao i na manjim slivovima u celoj Srbiji.Vladiković kaže da će od sredine juna na skoro svim rekama u Srbiji biti zabeležen pad vodostaja, te da će u julu preći u stagnaciju. Zbog nedostatka padavina u julu vodostaji će biti niski, ali RHMZ će izdavati upozorenja o uslovima plovidbe i vodosnadbevanju, naveo je hidrolog.

DANAS PROMENLJIVO OBLAČNO

U Srbiji danas biti promenljivo oblačno, sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 15 stepeni, najviša od 22 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na snazi je žuti meteoalarm u celoj zemlji. U Kragujevcu će biti promenljivo oblačno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima grada. Vetar će biti slab i umeren, severni. Najniža temperatura oko 13, najviša oko 24 stepena. Prema prognozi za narednih sedam dana u nedelju će biti pretežno sunčano. Od ponedeljka će biti promenljivo sa popodnevnim i večernjim pljuskovima i grmljavinom.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu