ODUSTAO OD OSTAVKE: Dešavanja na Pravnom fakultetu posle SKANDALA! - iKragujevac


Vesti

Samo dan pošto je za „Blic“ potvrdio da podnosi ostavku na mesto dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Dragan Vujisić je odlučio da je povuče.

Kako je naveo, razlog su spekulacije koje su se pojavile oko razloga podnošenja ostavke, ali i kako kaže i zato što je veći deo kolektiva i studenata inisistirao da ostane.

Kako je “Blic” pisao u juče, Dragan Vujisić dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu podneo je ostavku koja je lične prirode, dok su studenti smatrali da iza nje stoji skandal nastao nakon što je Nadežda Pavlović, supruga profesora Marka Pavlovića, koja inače nije zaposlena na fakultetu, vikala na studente, pa čak i pretresala torbu jednoj studentkinji.

Međutim, priča se okrenula za 180 stepeni i to u roku od 24 sata. Vujisić, koji je rekao da je dao svoj maksimum i da bi mesto dekana da prepusti drugima, a sada je shvatio da ipak može više. Odlučio je da ostane.

- Spekulacije koje su se u medijima pojavile nakon skandala sa profesorom Pavlovićem i njegovom suprugom, zatim da nisam prijavio svoju imovinsku kartu Agenciji za borbu protiv korupcije, i ono što je najbitnije, jer je kolektiv sa pojedinim studentima insistirao da ostanem, uticale su da povučem ostavku. Interes fakulteta je bio da i dalje budem na njegovom čelu – rekao je Vujisić za “Blic”.

Upućeni smatraju da je na ovakvu odluku direktno uticao rektor Nebojša Arsenijević, koji je Vujisića ubedio da ostane, jer bi u suprotnom na njegovo mesto došao neko od profesora iz struje koja je protiv Arsenijevića. Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu kaže da Arsenijevića poznaje tek godinu dana, i da imaju samo kolegijalne odnose.

Skandal snimljen

Inače, juče se u javnosti pojavio i snimak na kome se vidi supruga profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Marka Pavlovića, kako prisustvuje ispitu i komunicira sa asistentkinjom i studentima. Pavlović je navodno vikala na studente, pa čak i pretresala torbu jednoj studentkinji.

Zbog problema sa vidom, koji profesor Pavlović ima, pre tri godine uvažena je njegova molba da supruga dolazi sa njim na posao i bude mu tehnička podrška. Međutim, pojedini studenti tvrde da je ona više puta bila neprijatna prema njima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu