STRAVA I UŽAS U SRBIJI: Na ulaz zgrade dovoze POKOJNIKE, ostavljaju MRTVE ispod stana?! - iKragujevac


Vesti

Oglasio se i upravnik

Profesorka likovnog iz Kuršumlije M. V. najavila je da će podneti tužbu protiv stanara zgrade u Topličkoj ulici, u kojoj i sama stanuje, zbog toga što dozvoljavaju izlaganje pokojnika u zajednilčkim prostorijama.

Kako se saznaje, u Kuršumliji nema kapele, pa je običaj da se pokojnici do sahrane drže u kućama, a stanari zgrade u Topličkoj ulici dozvolili su svojim komšijama da u njihovoj zajedničkoj prostoriji organizju izlaganje posmrtnih ostataka. Ovoj odluci stanara suprotstavila se komšinica M. V.

- U pitanju je zajednička prostorija koja se nalazi na ulazu u zgradu, ispod mog stana. Stari već duže vreme tu organizuju bdenje, a počeli su da dovoze pokojnike iz drugih zgrada i naselja. Pošto sa stanarima nisam uspela da nađem zajednički jezik, obratila sam se komunalnoj policiji - rekla je M. V.

Nakon što su primili prijavu i izašli na lice mesta, komunalni inspektori su doneli rešenje kojim se zabranjuje upotreba zajedničkih prostorija u te svrhe.

- Zabranjuje se stambenoj zajednici da vrđi izlaganje posmrtnih ostataka preminulih osoba u zajedničkim prostorijama - navodi se u saopštenju inspekcije.

Međutim, stanari su preko upravnika zgrade inspekciji uputili žalbu na ovo rešenje.

- Zbor stanara je još pre 30 godina doneo rešenje da se zajednička prostorija korsti za slavlja, ali i za izlaganje posmrtnih ostataka stanara zgrade. S obzirom na to da u Kuršumliji ne postoji kapela, ja sam izašao u susret komšijama i dozvolio sam da se posmrtni ostaci tu izlažu - kaže Marjan Božanović, upravnik zgrade.

Naglašava da su tokom ove godine bila dva smrtna slučaja, a prošle - nijedan.

- Ispada da se u toj prostoriji svaki dan izlažu pokojnici, a nije tako. Niti je tačno da se pokojnici dovoze iz drugih delova grada. Znači, prostorija je isključivo namenjena za stanare zgrade - ističe Božanović.

On dodaje da će se odluka komunalne inspekcije o zabrani korišćenja zajedničke prostorije poštovati dok ne stigne odgovor na žalbu.

- Znači, ako se desi da neko nedajbože umre sutra, njegovi posmrtni ostaci neće moći da se izlože u toj prostoriji. Rešenje o zabrani je istaknuto na oglasnoj tabli - kaže on.

Inače, u toj zgradi ima 30 stanova u kojima žive i penzioneri.

(Srbija Danas)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu