SKANDAL NA PRAVNOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU: Žena profesora pretresa torbe studentima (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Supruga Marka Pavlovića, koji predaje srpsku pravnu istoriju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, prisustvuje njegovim predavanjima, ispitima, konsultacijama, a studenti tvrde da je jednoj koleginici pretresala čak i torbu iako nema status zaposlenog na fakultetu!

Zbog toga je na desetine članova studentske asocijacije Pravnog fakulteta podnelo zahtev za zaštitu prava studenata.
- Ona viče na asistente! To je skandal nad skandalima. Ne može bilo ko sa ulice da dođe na fakultet i da učestvuje u nastavi... Ali to ovde, nažalost, može. Svi ćute jer je Pavlović poznat po tome što je podneo na desetine prijava protiv svojih kolega. Iako su odbačene, ljudi ne žele da se petljaju s njim - kaže nam jedan od profesora na Pravnom fakultetu.

Fotografije i snimci dokazuju da je Nadežda Pavlović prisustvovala ispitu 13. marta ove godine. Čak je u jednom trenutku donela termos sa čajem i poslužila svog supruga. Prethodno je nasamo bila sa asistentkinjom, razgovarala sa njom, a iz torbe je izvadila ceduljice sa pitanjima za ispit!

- Mi smo se obratili, a i ponovio ćemo se obratiti, svim nadležnim institucijama da se uvede treći ispitivač na toj katedri jer je stiglo mnogo prijava na ponašanje Nadežde Pavlović, koja nema nikakvih zakonskih osnova da bude prisutna i da učestuje u nastavi. Na to je profesor Marko Pavlović tražio da se zabrani rad naše asocijacije, a usledilo je niz koordinisanih prijava, oduzimanje prostorija, pravni teror nad našom organizacijom - kaže Milena Milojević iz Asocijacije studenata Pravnog fakulteta:

- Do nas je došla informacija da su Pavlovići od nekog od bivših dekana dobili nekakvu potvrdu u kojoj se zbog zdravstvenog stanja profesora odobrava da mu pomaže žena u pripremi nastave. To je brutalno kršenje autonomije Univerziteta i svih zakona ove zemlje. Zašto onda država plaća asistente? Da li je utvrđen stepen invaliditeta profesora Pavlovića? Šta ona radi - učestvuje na ispitima, viče na asistente, studente, pretresa torbe. Lično je meni dok sam polagala ispit zabranila da promenim pitanja!

Inače, profesor Marko Pavlović javnosti je poznat kao uzbunjivač Agencije za borbu protiv korupcije. Tvrdio je da je na fakultetu otkrio aferu "indeks 2", ali nije bilo nikakvih dokaza niti je iko ikad procesuiran. Više nema status uzbunjivača u agenciji.

Izvor: (Kurir.rs/E. K.)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu