KRAGUJEVČANIN ZLOSTAVLJAO I MUČIO ČOVEKA: Detalji velike akcije policije - iKragujevac


Vesti

Uhapšeno 36 ljudi širom zemlje

Policija je proteklih dana u više odvojenih akcija u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsila 36 osoba.

U Zaječaru je uhapšen B.V. (1973) zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad detetom. Sumnja se da se u više navrata zaključavao sa detetom u kupatilo i nad njim činio nedozvoljene polne radnje.

U Kragujevcu je uhapšen U.N. (1999) zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje. On se tereti da je 22. aprila sa još dva, za sada nepoznata lica, nasilno uvukao u automobil jednog muškarca koga su potom u kući na nepoznatoj adresi fizički maltretirali i mučili.

U Leskovcu je uhapšen P.T. (1979) zbog sumnje da je počinio krivično delo iznuda u pokušaju. On se sumnjiči da je 14. aprila sa telefona poslao SMS oštećenoj, u kojoj je od nje zahtevao da ostavi u kanti za smeće na jednoj lokaciji kovertu sa 2.000 evra. Tom prilikom joj je zapretio da će joj, ukoliko prijavi događaj policiji, biti bačena bomba na lokal i kuću.

U Smederevu je uhapšen S.D. (1982) zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Osumnjičeni se tereti da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je iskoristivši njihovo mentalno stanje, nad njima, u više navrata, počinio obljubu.

Zbog istog dela u Smederevu je uhapšen i D.P. (1948) zbog postojanja sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine u više navrata počinio krivična dela obljuba nad nemoćnim licem i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje. Osumnjičeni se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu.

Sumnja se da je D.P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio.

U Smederevu je uhapšena A.N. (1984) zbog postojanja sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Sumnja se da se A.N. pred maloletnim sinom i ćerkom intravenski drogirala i prostituisala, a dečak se jednom prilikom i ubo na igle koje je osumnjičena prethodno koristila prilikom konzumiranja narkotika. Ona se sumnjiči i da je maloletnog sina primoravala da krade.

Policija je u Zaječaru uhapsila B.V. (1994) i S.P.V. (1974) zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Njih dvoje se sumnjiče da su, nakon što su saznali da će policijski službenici privesti N.V. zbog raspisane poternice Osnovnog suda u Zaječaru, izveli psa kako bi to sprečili, a potom i gurali policijske službenike i gađali ih jajima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su D.P. (1971) zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u pokušaju. On se tereti da je u toku noći na pločniku ispred garaže oštećenog bacio flašu sa benzinom, u kojoj je bila natopljena krpa koju je zapalio, nakon čega je došlo do eksplozije. Tom prilikom nije bilo povređenih. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu