BESPLATNI PREGLEDI ŠIROM SRBIJE: U nedelju BEZ KNJIŽICE kod lekara - iKragujevac


Vesti

Svaki drugi stanovnik Srbije ima visok pritisak, a hipertenzija je sve češća dijagnoza i kod dece i kod mladih. Zato je Ministarstvo zdravlja pokrenulo projekat besplatnih pregleda, kada će svake treće nedelje u mesecu biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sve građane.

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 22.aprila, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, obave preventivni pregled koji ovog puta podrazumeva pregled kardiologa i oftalmološki pregled.

U nedelju od 8 do 16 časova, 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije otvoriće svoja vrata i za one građane koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje. Ovo je osma akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja u okviru kojih je do sada pregledano skoro 145.000 građana. Od tog broja, više hiljada ljudi je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

U Domu zdravlja Zdravstvenog centra Aranđelovac biće organizovani pregledi kod oftalmologa, dok će pregledi kardiologa biti organizovani u Opštoj bolnici. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu