NEDOPUSTIVA DRAMA U SRBIJI: Dečak (3) išetao iz vrtića na prometnu ulicu, vaspitačica nije primetila! - iKragujevac


Vesti

Nedopustivi propust osoblja niškog vrtića

Samo puka sreća spasila je trogodišnjeg mališana koji je išetao iz vrtića “Leptirić” u ulici Južnomoravskih brigade u Nišu na prometnu saobraćajnicu, jer osoblje nije zaključalo kapiju. Nakon što je primećeno da deteta nema, u predškolskoj ustanovi “Pčelica” nastala je prava uzbuna, svi su krenuli u potragu, pa je dečak pronađen desetak minuta nakon nestanka. Međutim, to neće amnestirati osoblje odgovorno za ovaj strašan incident, jer je direktorka ustanove Svetlana Mitić protiv njih pokrenula disciplinski postupak i udaljila ih s posla.

Direktorica Mitić objašnjava da je 10. aprila u prepodnevnim časovima došlo do grubog propusta vaspitačice Dragane Mitrović, ali i spremačice Vesne Pejčić koje su direktno odgovorne za bezbednost dece.

- Oko 10 sati vaspitačica je izvela decu u dvorište, ne primetivši da je kapija otključana što je dečak iskoristio da izađe iz ustanove. Njegov nestanak je skoro odmah primećen, šefica vrtića me je obavestila da deteta nema, pa sam se i ja sa svojom saradnicom Ljiljanom Stamenković odmah uputila ka vrtiću. Na sreću, desetak minuta kasnije sam obaveštena da je dete pronađeno – kazala je direktorka “Pčelice”.

Komentarišući okolnosti pod kojima je došlo do ovog uznemirujućeg događaja, ona ističe da je glavni propust načinila spremačica koja je bila dužna da zaključa kapiju.

- Pravilo je da u 8.30 sati, čim deca uđu u vrtić, spremačica zaključa kapiju. To tog dana nije bilo učinjeno iz razloga koje nisam uspela da saznam od odgovorne osobe. Propust spremačice ne opravdava ni vaspitačicu, jer je ona morala da drži na oku mališane. Zbog toga su obe suspendovane i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Takođe, i ostali službenici ovog vrtića su dali izjave o ovom događaju, pa će tokom dalje istrage ovom incidenta biti utvrđeno da li je još neko odgovoran za ovo što se desilo.

Direktorka Mitić kaže i da je o svemu što se desilo obavestila roditelje dečaka.

- Nismo ništa krili, odmah sam pozvala roditelje i insistirala da im vaspitačica Dragana Mitrović objasni šta se desilo tog dana. Najvažnije je da se sve dobro završilo, jer sam svesna posledica koje su mogle da nastupe - zaključila je direktorica “Pčelice”.

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu