POSAO ZA 50 RADNIKA: Otvorena fabrika u OVOM GRADU! - iKragujevac


Vesti

U Kruševcu je danas otvorena nova Somat fabrika kompanije "Henkel Srbija", investicija vredna 20 miliona evra.

U novom pogonu posao će dobiti još 50 ljudi, a u fabrici će se koristiti po prvi put najsavremenija tehnologija za proizvodnju Somat tableta za mašinsko pranje sudova sa rastvorljivom folijom, kojim će se, kako navode u kompaniji, snabdevati 36 regionalnih, evropskih i globalnih tržišta.

Presecanjem vrpce, novu fabriku svečano su otvorili premijerka Ana Brnabić, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, direktor fabrike "Henkel Srbija" u Kruševcu Dušan Antonijević, kao i predstavnici kompanije na globalnom nivou i predstavnici lokalne samouprave.

Premijerka je istakla da je nova investicija važna za srpsku privredu i da "Henkel" daje dobar putokaz kako treba da se tretiraju ljudi da bi došli i ostali kod vas da rade.

"Hvala vam za fantastične uslove za naše radnike i na tome što zapošljavate u Srbiji oko 400 ljudi", rekla je Brnabić.

Ona je naznačila da "Henkel" otvara nova radna mesta, ali i dovodi novu tehnologiju i znanje, a to je ono sto će sutra određivati konkrentnost.

"Nadam se da ćete sa ovim pogonom ući među 10 izvoznika iz Srbije i time podići konkurentnost Srbije", rekla je premijerka.

Ona je navela navela da je Kruševac postao jedan od primera lokalne samouprave koje su povoljno okruženje poslovanje, kako za strane, tako i za domaće kompanije.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da "Henkel" vidi kao simbol sve intenzivnije ekonomske saradnje Srbije i Nemačke.

Naznačio je da u Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija, koje zapošljavaju 44.000, a od 2000. godine Nemačka inevsticiju u Srbiju su 2 milijarde evra.

Direktor fabrike Dušan Antonijević istakao je da "Henkel" uspešno posluje u Srbiji već više od 15 godina i do sada je investirao 200 miliona evra u srpsko tržište.

Istakao je da je izgradnja novog proizvodnog pogona počela prošle godine i završena za osam meseci.

(Kurir)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu