MUK NA DAN KADA SU JE UBILE BOMBE: Milica Rakić bi danas imala 22 godine - iKragujevac


Vesti

Danas se navršava 19 godina od smrti trogodišnje Milice Rakić koja je stradala u porodičnom domu u Batajnici od NATO bombe.

Milica Rakić stradala je pre 19 godina u toku NATO bombardovanja u svom domu u Batajnici. Trogodišnja Milica je sedela na noši kada ju je pogodio geler rasprskavajuće NATO bombe.

Šrapnel eksplodiranog projektila pogodio je Milicu tačno u 21.30.

Miličina mama, koja je u tom trenutku bila trudna a da to nije ni znala, ostavila ju je samo na tren kako bi joj pripremila krevet za spavanje. Vrata na kupatilu bila su otvorena. U jednom trenutku začula se jaka detonacija. Stakla, pločice i fasada su popucali.

Žarko, Miličin otac utrčao je u kupatilo. Dete mu je ležalo mrtvo na podu, oko nje je bila krv. On je odmah uzeo Milicu u ruke, sjurio se niz stepenice, i automobilom je prevezao u bolnicu, međutim, tamo su mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

Milica je sahranjena na batajničkom groblju 19. aprila.

Njena smrt postala je simbol stradanja i patnji dece.

Jedna ulica u Batajnici, kao i jedna u novosadskom prigradskom naselju Veternik ponele su njeno ime, a nedavno je obnovljena bista na spomeniku u Tašmajdanskom parku podseća na stradanje 79 nevine dece tokom 78 dana bombardovanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu