DUG ZA VODU BLIZU MILIJARDU DINARA: Građanima omogućen reprogram - iKragujevac


Vesti

Potrošačima koji imaju zaostala dugovanja za utrošenu vodu, Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija, omogućilo je otplatu duga putem reprograma.

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija i dalje ima problem sa naplatom potraživanja od domaćinstava i privrede.

U takvim uslovima, teško je održati kontinuirani proces proizvodnje i distribucije vode, upozoravaju iz ovog preduzeća, jer su ukupna potraživanja blizu milijardu dinara.

Ukupna potraživanja gradskog Vodovoda za utrošenu vodu iznosi 987 miliona dinara, od čega građani imaju dug od 723 miliona, privreda 263 miliona, od čega opština Batočina duguje 91 milion.

Veliki broj potrošača redovno izmiruje svoje obaveze, ali određen broj to ne čini.

U javno komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija zato su prinuđeni da protiv neurednih platiša pokrenu postupak za prinudnu naplatu putem izvršitelja.

U cilju kontinuirane naplate svojih potraživanja Vodovod je obezbedio kriterijume o načinu i sklapanju sporazuma o isplati duga na rate.

Svojim dužnicima je ponudio reprogram na 6, 12, 18, 24 i 36 mesečnih rata.

Izuzetno od ove odluke, može se izmiriti dug i na više mesečnih rata i to za određene kategorije stanovništva kao što su korisnici socijalnih i materijalnih primanja.

Potrošačima koji nisu redovno izmirivali svoje obaveze po reprogramu, kragujevački Vodovod je poslao poziv da do kraja aprila izmire svoje obaveze za ukupan iznos od 43 miliona dinara.

Protiv svih dužnika, koji se do pomenutog roka nisu odazvali na pozivu, biće pokrenut postupak prinudne naplate preko izvršitelja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu