UŽAS U SRBIJI: Optužen da je ISKASAPIO suprugu, pa njihovoj bebi SMRSKAO GLAVU i PREREZAO GRKLJAN - iKragujevac


Vesti

Dvostruko ubistvo još uvek nije dobilo sudski epilog

- Sve nam je teže u teže i boli dok razmišljamo koliko bi dete do danas poraslo - kaže Duško Đurđić, otac Slavice (24) i deda četvoromesečne bebe Nikoline, za čije je ubistvo osumnjičen njegov zet Arpad Sabo. Zločin se desio pre godinu i po dana.

On kaže da im je danas posebno teško jer bi Nikolini bio drugi rođendan i kivan je što slučaj njegovog zeta optuženog za svirepo dvostruko ubistvo supruge i ćerkice još uvek nije dobio pravni epilog.

- Stalno razmišljam o tome i zbog toga nam je samo teže, jer još nema kraja. I to sve zato što država nije sposobna da završi taj postupak - kaže Đurđić.

Suđenje Sabu je počelo u leto prošle godine i postupak je nakon nekoliko odlaganja gotovo završen.

Međutim, prošle nedelje postupajuća sudija otišla je na novo radno mesto, a slučaj je dodeljen njenom kolegi iz veća.

Pre toga, poslednje ročište održano je 29. marta pod jakim merama obezbeđenja, jer se očekivao kraj procesa.

Međutim, do toga nije došlo jer je Sabova odbrana zatražila savetnika za oblast psihijatrije, kojeg je veće odbilo, ali odbrana ima pravo žalbe i to je odložilo suđenje.

Suđenje je produžilo i to što je praktično nakon celog procesa Sabo odlučio da progovori i priznao ubistvo žene, ali ne i ćerke, koje su nađene ubijene zajedno u kući u Veterniku.

Njegova odbrana u kojoj je pomenuo svađu sa suprugom koja je prethodila ubistvu otvorila je mogućnost dodatnog neuropsihijatrijskog veštačenja kojim bi trebalo da se razjasni da li je ta svađa uticala na Saba, što je sve produžilo suđenje za nekoliko meseci.

Sabo je optužen za teško ubistvo, koje je prema optužnici počinio nožem. Kako se navodi u optužnici, on je kuhinjskim nožem izbo i isekao suprugu, bebi je smrskao kosti glave rukom, a potom joj je prerezao grkljan. Preti mu 40 godina robije.

(Srbija Danas) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu