Vremenska prognoza za Vaskrs: Da li će nam kiša pokvariti slobodne dane za praznike? - iKragujevac


Vesti

Do Vaskrsa nas očekuje red sunca, pa red kiše...

Vaskršnje praznike, koji se u Srbiji ove godine obeležavaju od od 6. do 9. aprila neće pokvariti kiša i loše vreme. Naime, za najradosniji i najveći hrišćanski praznik Vaskrs, u našoj zemlji će biti toplo vreme sa temperaturom oko 20 stepeni, pa i koji stepen više, kaže meteorolog kompanije "Veder tu ambrela (Weather2umbrella) Đorđe Đurić.

Do Vaskrsa nas, prema njegovim rečima očekuje red sunca, pa red kiše, ali konkretno u subotu i nedelju biće pravo prolećno vreme.

U taj lepši period uvešće nas jedno osveženje i zahlađenje u četvrtak, međutim, već u petak 6. aprila doći će do razvedravanja.

- Sve te dane Vaskrsa, gledano kompletno ceo Balkan, oko nas nema nikakvih poremećaja. Tih dana je, prema sadašnjoj prognozi, Balkan bez kiše, tako da može da se kaže da će tokom vaskršnjih praznika biti suvo i toplo vreme sa temperaturom oko 20 stepena, pa i koji stepen više - navodi Đurić.

Do Vaskrsa, u narednih sedam dana, kao što smo već i objavili očekuje nas promenljivo vreme. Imaćemo uglavnom suvo i lepo vreme, ali će u narednih dana takvo vreme preseći dva naoblačenja i zahlađenja sa kišom. Do jednog će doći u subotu uveče, 31. marta, a do drugog u četvrtak, 5. aprila.

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu