SJAJNA PRILIKA, PRIJAVE SU VEĆ KRENULE: Besplatna banja za penzionere, evo koji su USLOVI - iKragujevac


Vesti

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je penzionere čija su mesečna primanja do 24.980 dinara da se jave do 13. aprila za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

To pravo će moći da koriste penzioneri koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su i troškovi prevoza, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takodje biti besplatan.

Na redosled na rang listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok će korisnici prava na tudju negu i pomoć dobijati dodatnih 10 bodova, a korisnici porodične penzije (koji su to pravo ostvarili kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad) dobijati dodatnih pet bodova. Pod jednakim uslovima, prednost će imati stariji korisnik penzije.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje prava na besplatan boravak u banjama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu