Priprema đaka za polaganje male mature - iKragujevac


Vesti

Na Prirodno-matematičkom fakultetu i u Kancelariji za mlade, tokom aprila i maja biće organizovana pripremna nastava za polaganje male mature.

Prioritet imaju učenici čiji roditelji primaju socijalnu pomoć, dečji dodatak kao i deca samohranih roditelja i bez roditeljskog staranja.

Rok za podnošenje prijava je 30. mart a prijave se preuzimaju na šalteru u Gradskoj upravi i Kancelariji za mlade.

Mala matura, za mnoge buduće srednjoškolce, predstavlja veliku brigu. Od toga kako izabrati pravu školu do toga kako se pripramati za upis.

Kragujevački osmaci svih osnovnih škola na teritoriji grada, moći će da pohađaju pripremnu nastavu za polaganje male mature iz predmeta fizike, matematike, hemije, biologije i srpskog jezika koja će biti besplatna.

Kancelarija za mlade u saradnji sa Prirodno-matematičkim, Filološko-umetničkim fakultetom i lokalnom samoupravom organizuje pripremnu nastavu za polaganje male mature sa ciljem da se pomogne učenicima da se što bolje pripreme za predstojeći prijemni ispit i upišu željene škole, ali i roditeljima kojima je dodatna pripremna nastava vrlo značajna stavka u budžetu.

Zainteresovani učenici, prijave mogu preuzeti na info šalteru u Gradskoj upravi, Omladinskom klubu Kancelarije za mlade, kao i na sajtovima grada Kragujevca.

Popunjen obrazac i prijave potrebno je dostaviti u Kancelariji za mlade a rok za podnošenje prijave je 30. mart.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu