Sveštenik Stefan kadio vodicu drogiran, dok je njegova popadija izlazila noću po kafanama - iKragujevac


Vesti

Meštani sela se mesecima žalili na njega, kadio vodicu ulevo umesto udesno

Narko pop iz kruševačkog naselja Lazarica, Stefan Mitrović (26), a koji je uhapšen u utorak 20. marta zbog posedovanja narkotika koji su bili namenjeni prodaji, bio je drugi paroh u selu Velika Drenova kod Trstenika. Tu je prebačen po kazni iz parohije kruševačkog sela Zdravinje koju je predhodno držao.

DROGIRAN IŠAO DA SVETI VODICU

Meštani sela Velika Drenova kod Trstenika kažu da je Stefan Mitrović dolazio nadrogiran da sveti vodicu.

- Nije mogao ni molitvu da očita kako treba kad je dolazio drogiran. Kod mene je bio u januaru za Svetog Stefana i kadio je ulevo umesto udesno. Kad sam ga pitao da li mu je dobro, samo je nešto promumlao. Žalio sam se protojereju Miroslavu Mihajloviću i bez pardona mu rekao "Nemoj više da mi šalješ ovu budalu"! - ogorčeno kaže jedan od meštana, piše Alo.

- Ženi je dopustio da izlazi noću i banči po kafanama - dodaje meštanin.

Sveštenik Stefan ima suprugu i dvoje dece, živi u stanu u Kruševcu, a školovanje je završio u Nišu. Bio je zadužen za hram Svete Trojice u Stragarima pored Velike Drenove, kao i za duhovni život meštana obližnjeg Selišta.

U kući Mitrovića je kasnije prilikom provere stana pronađena i vagice za merenje narkotika.

Jerej Mitrović je u pritvoru, a policija istražuje da li ovaj slučaj ima veze sa hapšenjem požeškog sveštenika Milana Jordovića (41) i bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića (43), koji su uhapšeni sa 27 kilograma skanka u Mrčajevcima kod Čačka.

Jerej Stefan uhapšen je u Vrnjačkoj Banji kad je prilikom rutinske kontrole vozila "opel astra" policija iz Kraljeva pronašla i zaplenila 52 grama kanabisa i oko 55 grama amfetamina.

Droga je pronađena ispod suvozačevog sedišta spakovana u kesice i očigledno namenjena prodaji. Sumnja se da je na benzinskoj pumpi trebalo da bude izvršena predaja robe.

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu