Potpisan protokol o volontiranju sa fakultetima iz cele Srbije: Jedan od je i Pravni fakultet u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Protokol o saradnji na realizaciji programa volontiranja sa dekanima deset državnih fakulteta u Srbiji.

Jedan od fakulteta koji će biti obuhvaćen programom volontiranja je i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu.

Na kragujevačkom fakultetu ističu da je volontiranje za studente izuzetna prilika za sticanje novih znanja i neophodne prakse.

Prošlogodišnji program volontiranja sproveden u Beogradu pokazao se kao veoma uspešan.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zato je ove godine projektom obuhvatilo deset fakulteta iz cele Srbije.

Među potpisnicima Protokola o saradnji na realizaciji programa volontiranja je i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu čiji će studenti steći nova znanja i potencijalnu priliku za zaposlenje.

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu smatraju za veliku čast što je prepoznat kvalitet rada fakulteta i njegovih studenata.

Za studente je najvažnije, da mogu na praktičan način da primene znanja stečena tokom studija, ali i da steknu nova.

Potpisnici Protokola slažu da je važno da mladi ljudi steknu prva iskustva u poslovima za koje se obrazuju.

Jedan od ciljeva sprovođenja programa volontiranja je da se mladi pronađu u poslovima kojima žele da se bave upravo u Srbiji.

Na kragujevačkom Pravnom fakultetu očekuje se mnogo od programa volontiranja, koji bi trebalo da predstavlja i poziv svim državnim institucijama da učestvuju u sličnim projektima namenjenim mladim akademcima koji posle školovanja treba da izgrade ne samo lične karijere, već i lokalnu sredinu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu