Vaspitne mere učenicima koji su maltretirali devojčicu - iKragujevac


Vesti

Viši sud u Kragujevcu okončao je dva postupka protiv maloletnika koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u dve srednje škole u Aranđelovcu.

Viši sud je izrekao vaspitnu meru pojačanog nadzora za sva maloletna lica koja su učestvovala u vršnjačkom nasilju nad školskom drugaricom B. N. u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu.

Mera pojačanog nadzora traje najmanje šest meseci, a najduže dve godine. Sudija za maloletnike će periodično da pribavlja izveštaje od organa starateljstva, odnosno Centra za socijalni rad, i samo sudija može da odluči o prekidu vaspitne mere nadzora.

Oštećena je upućena na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

O slučaju vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu šira javnost je upoznata početkom novembra kada se pojavio video snimak nasilja nad devojčicom. Na snimku se videla grupa učenika koji udaraju učenicu koja sedi na stolici.

Viši sud u Kragujevcu okončao je i postupak u drugom slučaju maloletničkog vršnjačkog nasilja nad Đ. J. koje se dogodilo u oktobru 2015. godine u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu, a prijavljeno je u novembru 2017. godine. Pravnosnažnim rešenjem je izvršiocu O. M. izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora od strane roditelja dok je T. I. dobio obavezu izvinjenja oštećenom.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu