EVO KAKO DO OLAKŠICA ZA PLAĆANJE ELEKTRIČNE ENERGIJE! - iKragujevac


Vesti

Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca u ovoj godini podnelo je 1.015 lica sa teritorije grada Kragujevca, a ovo pravo po osnovu prihoda ostvarilo je 980 lica, među kojima su i korisnici novčane pomoći.

Status energetski ugroženog kupca, zbog zdravstvenog stanja, u ovoj godini dobila su 32 lica.

Povlastice za struju u Srbiji trenutno koristi 73 hiljade najugroženijih domaćinstava, što je 10 odsto više nego prošle godine.

Status energetski ugroženog kupca važi do kraja kalendarske godine, bez obzira na to kada je doneto rešenje o njegovom sticanju.

Pravo na status energetski ugroženog kupca imaju i korisnici dečjeg dodatka imaju, koji zahtev podnose Odeljenju za društvenu brigu o deci.

Uz zahtev se dostavlja i kopija rešenja kojim je priznato pravo na dečji dodatak.

Povlastice za struju u Srbiji trenutno koristi 73 hiljade najugroženijih domaćinstava, što je 10 odsto više nego prošle godine.

Analize pokazuju da taj broj može biti bar trostruko već, pa u Vladi rade na izmenama Uredbe o socijalno zaštićenim kupcima, gkojom će biti obuhvaćene i neke ranjive društvene kategorije.

Postojeće olakšice važe do kraja goodine i zbog toga bi trebalo obnoviti zahteve za 2018. kako bi se popust dobio i za januarski račun.

Mesečno dobijaju od 120 do 250 besplatnih kilovat-sati struje, a tokom grejne sezone i 75 metara kubnih gasa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu