"Dani pravnika" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Za studente pravnih fakulteta reublika bivše Jugoslavije, učesnike manifestacije “Dani pravnika“ koju organizuje Pravni fakultet univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje organizovao je danas svečani prijem u zgradi Gradske uprave.

Drago mi je da postoji jedna ovakva manifestacija i druženje mladih iz zemalja bivše Jugoslavije, iz vremena kada nismo imali granice, kada nisu bili potrebni pasoši ili lične karte da posećujemo jedni druge. Ova poseta je značajna ne samo za Kragujevac i Srbiju, već i za ostale zemlje u kojima se ovakvi susreti organizuju jer studenti su ti koji daju energiju određenom gradu, državi i društvu. Na taj način oni su doprineli da danas naš grad bude bogatiji i obrazovaniji, i poslali poruku da druženje nema granica, rekao je ovom prilikom prof.dr Nedeljko Manojlović.

Studenti iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Beograda i Niša, njih 30-oro, u Kragujevcu borave tri dana i tom prilikom obići značajne kulturno istorijske znamenitosti i obrazovne institucije u Kragujevcu i prisustvovati predavanjima koja se organizuju u okviru manifestacije “Dani pravnika“.

Inače, Studentski parlament u saradnji sa Pravnim fakultetom u Kragujevcu je u okviru ove tradicionalne manifestacije organizovao i dva predavanja i to na temu ubistva premijera Zorana Đinđića, o čijim je detaljima govorio bivši načelnik UKP penzionisani pukovnik policije Mile Novaković, dok je o Haškom tribunalu i slučaju koji se vodio protiv Radovana Karadžića, studentima govorio njegov branilac beogradski advokat Goran Petronijević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu