POMOZIMO ĐURĐICI: Hitno potreban novac za lečenje, ROK JE VRLO KRATAK - iKragujevac


Vesti

Prof. dr Đurđica Vukajlović je nakon vađenja masnog tkiva krajem aprila 2017. godine dobila patohistološki nalaz i saznala da ima epiteloidni sarkom proksimalnog tipa.

Upućena je na IOHB Banjica, gde je po nalogu konzilijuma odrađen MR male karlice i uočene su metastaze sarkoma. Nakon biopsije male karlice potvrđene su metastaze epiteloidnog sarkoma proksimalnog tipa.

Đurđica je zatim hospitalizovana gde su joj sprovedena dva ciklusa sistemske hemioterapije. U septembru 2017. godine je trebalo da se javi na treći ciklus hemioterapije, ali je zbog vidnog progresivnog rasta tumora i opšteg propadanja organizma bila prinuđena da zatraži pomoć lekara u inostranstvu.

Nakon prijema u bolnicu urađen je PET skener i MRI i po savetu i preporuci profesora odeljenja za ortopediju i traumatologiju Medicinskog fakulteta u Istanbulu primila je 25 agresivnih radio terapija i 5 kombinovanih hemioterapija, što je rezultiralo smanjenje primarnog tumora za 45% i stvaranje mogućnosti da se izvede operacija uklanjanja istog.

Rok je vrlo kratak – neophodno je da se skupi novac što je pre moguće, jer svakim danom odlaganja šanse da Đurđica preživi su sve manje.

Pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za lečenje prof. dr Đurđice Vukajlović.

Upišimo 414 i pošaljimo SMS na 3030 ako šaljete iz Srbije, a ako šaljete iz Švarcarske upišite human414 na 455.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu