NESREĆA U KRALJEVU: Radnika zatrpala zemlja - iKragujevac


Vesti

U nesreći koja se danas pre podne dogodila na gradilištu nedaleko od fabrike "Magnohrom" u Kraljevu gde se obavlja rekonstrukcija postojeće saobraćajnice i obnova vodovodne i kanalizacione mreže, teško je povređen Z.T.(37), radnik ovdašnjeg Javnog-komunalnog preduzeća "Putevi", pišu "Novosti".

Nesreća se dogodila kada se na radnika koji se nalazio u rovu za atmosfersku kanalizaciju, na dubini od oko tri metra, obrušila veća količina zemlje i potpuno ga zatrpala.

U pomoć zatrpanom radniku odmah su priskočile njegove kolege, ubrzo su stigli i spasioci iz vatrogasne jedinice koji su ga izbavili, a potom je sanitetom bez svesti hitno prevežen u kraljevačku Opštu bolnicu "Studenica".

- Utvrđujemo kako je došlo do obrušavanja zemlje. Inspektori su obavili uviđaj i videćemo da li je bilo propusta u obezbeđivanju radova. Povređeni Z. T. je na sebi imao propisanu, zaštitu opremu, ali je gotovo tri minuta proveo pod zemljom, praktično bez vazduha. Od momenta nesreće u kontaku sam sa lekarima i oni su optimisti - kaže Ljubisav Majstorović, direktor JKP "Putevi".

Povređeni radnik Z.T. u opštu bolnicu "Studenica" primljen je bez svesti u komatoznom stanju, sa povredom grudnog koša zbog koje je priključen na aparate za disanje. Zbrinut je na Odeljenju intenzivne nege i lekari prate njegovo stanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu