Održana sednica ženske odborničke mreže u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

U prisustvu načelnice Šumadijskog upravnog okruga Biljane Ilić - Stošić, gradonačelnika Radomira Nikolića, predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, članova Gradskog veća, odbornika i odbornica kao i brojnih gostiju održana je Svečana sednica Ženske odborničke mreže Skupštine grada Kragujevca.

Одборницама Скупштине града Крагујевца, које су одлучиле да, упркос врло сложеној ситуацији на политичкој сцени Србије, имају довољно храбрости да заједно стану раме уз раме и заједно дигну глас за боље законске оквире у граду Крагујевцу и много гласније и снажније проговоре о правима и позицији жене у Србији, честитала је Марија Обрадовић народна посланица, оснивач и прва коориднаторка Женске парламентарне мреже Скупштине Србије, основане 2013. године. Оно што је најважније је да су жене у Србији солидарне и да су схватиле да жена у политици, колико год да је способна, утицајна и јака не може ништа сама да уради. Тим је у политици једино средство и начин за остваривање циљева. Жена у политици нема довољно. Зато је важно да се, колико год да смо подељене у политичке странке и различите политичке групације окупимо око одређених тема и заједно подигнемо руку за бољу позицију жена у Србији.

Женска одборничка мрежа у Крагујевцу формирана је 1. новембра и веома сам поносна на све своје колегинице одборнице - нагласила је коориднаторка мреже Данијела Поповић. Наши циљеви су веће политичко ангажовање жена, сузбијање насиља над женама и децом у породици, здравље жене и породице и родна равноправност. Без подршке мушкараца, рекла је Данијела Поповић наша прича не би остварила циљ. Стварамо нове идеје, да подстакнемо жене да се афирмишу и спермне смо да са великим ентузијазмом спроведмо наше идеје у дела.

 

Допринос жена у сваком друштву је немерљив, нагласио је Мирослав Петрашиновић председник Скупштине града и додао да локална самуправа чини све да оснажи овакве пројекте и да подржи жене у остваривању својих права и родне равноправности.

 

Честитке су упутиле Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту, Зорица Аврамовић секретар Универзитета у Крагујевцу која је својевремено била прва жена именована за секретара Скупштине града и Биљана Илић - Стошић начелница Шумадијског управног округа која је Женској одборничкој мрежи пожелела да буде активна, храбра и јака.

Стуб сваког друштва је породица а стуб сваке продице је жена. Жена је та која породицу носи, која се бори за породицу, брине о свему, а најмање о себи. Ми ћемо да помогнемо у свему што сте наумиле, рекао је градоначелник Радомир Николић, али морате да почнете да бринете о себи и то на овај начин. У том послу, градоначелник је Женској одборничкој мрежи пожелео пуно успеха, да се изборе са свим оним проблемима које мушкарци не виде или не препознају. Борите се, радите, јачајте, мотивишите једна другу, поручио је градоначелник Николић.

Иначе, Свечаној седници претходила је конференција за медије на којој је поред осталог било речи о сарадњи Женске одборничке и парламентарне мреже Србије. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu