Drama u Srbiji: Buknuo POŽAR u vrtiću, ima povređenih - iKragujevac


Vesti

Roditelji odmah obavešteni

U novosadskom vrtiću ’’Vila’’ u ulici Vojvođanskih brigada zapalila se mašina za sudove, ali je zahvaljujući brzoj reakciji osoblja koji su odmah evakuisali oko 80 mališana izbegnuta velika tragedija.

Portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać izjavila je za da je njihova služba intervenisala na poziv vatrogasaca koji su za svega par minuta stigli u vrtić sa čak četiri vozila.

- U ovom incidentu lakše su povređene tri osobe. Jedna žena stara 57 godina i dva muškarca starosti 35 i 47 godina i oni su zbog prekomernog izlaganja dimu prevezeni u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na dalju dijagnostiku i osećaju se dobro – izjavila je Bursać.

Kako objašnjava portparolka Predškolske ustanove ’’Radosno detinjstvo’’ Ruža Pajantić, mašina koja se nalazila u delu zgrade koji je nedostupan deci počela je da dimi i osoblje je odmah reagovalo, obavestilo vatrogasce i pokušalo da je ugasi.

- Zapalio se samo plastičan deo mašine i to je odmah ugašeno, ali je bilo puno dima koji na sreću nije dospeo do dece. Ipak, kada su takve stvari u pitanju, osoblje je hitno reagovalo i sva deca su izmeštena u susednu upravnu zgradu našeg preduzeća – priča Pajantićeva.

Dodaje da su svi roditelji odmah obavešteni o incidentu te da su pozvani da odvedu svoju decu kući.

Ulica Vojvođanskih brigada ispred vrtića ’’Vila’’ bila je zatvorena za saobraćaj svega petnaestak minuta, a na terenu su i dalje vatrogasna vozila i nekoliko policijskih patrola koje vrše uviđaj.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu