"PITALI SMO JE ŠTA JOJ JE, A ONA JE REKLA DA JE TRČALA": Otac pretučene devojčice govori o užasnom događaju - iKragujevac


Vesti

Otac zlostavljane devojčice tek je danas saznao kakav je napad preživela njegova ćerka

Zoran N. otac učenice prve godine Tehničke škole Mileta Nikolić iz Aranđelovca u ekskluzivnoj ispovesti govori o vršnjačkom nasilju koje je doživela njegova 15-godišnja ćerka i objavljivanju snimka koji je danas potresao javnost Srbije.

Devojčica je napadnuta 13, oktobra, u učionici za vreme velikog odmora. Napale su je dve devojčice iz odeljenja koje su je uz pogrdne reči, više puta udarile rukama po glavi. Napdnuta devojčica je za sve to vreme sedela na stolici, spuštene glave. U interesu zaštite identiteta žrtve ime napadnute devojčice nećemo objaviti.

uznemirujuci snimak iz sumadije daci iz sve snage udaraju drugaricu i urlaju spusti ruke dole-video

"Moja ćerka nije htela da nam kaže šta se desilo. Tog dana kada su je napale i pretukle, došla je kući sva crvena u licu. Pitali smo je šta joj je, da nije bolesna a ona je rekla da je trčala. Tek tog vikenda smo čuli šta joj se desilo. Dečak iz komšiluka, koji sa njom ide u školu je došao kod nas kući i sve ispričao mom starijem sinu. Tek tada je i ona priznala da su je napale i pretukle. Odmah sutradan smo otišli u školu, kod psihologa", priča Zoran.

Povod za napad na njegovu ćerku, kako kaže bio je Fejsbuk.

"Ona je dala svoj telefon drugarici iz odeljenja, koja je zatim njenu šifru za FB profil podelila svima iz odeljenja. I onda je nastao haos. Svi su bili na njenom FB profilu, svakakve poruke su ostavljali, bilo je i golotinje, nuđenja za novac, uvreda, svačega ružnog... E onda su se dve devojčice, zbog tih poruka osetile uvređene, i napale su moju ćerku da je ona ostavljala pogrdne komentare. Zato su je napale. Ja sam tek danas video snimak. Još nisam izbrojao koliko je šamara dobila. Strašno, a prethodno mi je rekla da nije bilo strašno, da su je udarile dva, tri puta. Nije htela nas da nervira, ali sada kad smo sve videli, ići ćemo do kraja, da isteramo celu istinu", kaže Zoran.

On kaže i da posle odgledanog snimka ne može da se smiri.

" Drhtim ceo dan, ujedao bih za banderu koliko sam nervozan i besan, ali nisu ni te devojčice koje su je napale krive, nego roditelji koji su ih tako vaspitali. Majka jedne od tih devojčica me je zvala telefonom, izvinjavala se, rekla da se to nikada više neće ponoviti. Samo sam je pitao kako bi bilo njoj, da je njeno dete pretučeno, i da to gleda ceo svet. Roditelji druge devojčice me nisu ni pozvali, niti roditelji one druge dece, koje su za vreme napada navijali, slikali, snimali. Taj snimak sad gleda ceo svet, šta mislite kako se to odražava na moju ćerku, šta treba da se desi ne daj Bože, da je neko ubije, da izvrši samoubistvo. Nju su i posle napada provocirali i vređali. Ona dođe kući, i ponaša se normalno, ali šta se dešava u školi, ne znam", kaže Zoran.

On kaže i da je ceo slučaj sada u tužulaštvu u Aranđelovcu.

"Istina i pravda moraju da se isteraju do kraja. Ni moje, ni bilo koje drugo dete ne sme niko da maltretira, niti tako nešto sme bilo kome da bude oprošteno. Ja im neću oprostiti, teraću slučaj do kraja", ogorčen je Zoran.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tehnička škola je ceo slučaj policiji prijavila tek posle 17 dana, tačniji 31. oktobra.

Nakon toga, policija je slučaj tužilaštvu koje sada vodi predmet.

Izvor: BKTV News


0 KOMENTARA
OSTAVI KOMENTAR
Komentar
Ime
Pošalji

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu