Obeležen Dan oslobođenja Gruže - iKragujevac


Vesti

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Gruže 1918. godine, predsednik Skupštine opštine Knić, Miroslav Nikolić, njegov zamenik Branko Jovanović i član Opštinskog veća Srećko Ilić, položili su vence na spomenik ratnicima Drinske divizije II poziva, palim 1915. godine u Gruži i na spomenik ratnicima palim u ratovima od 1912. do 1918. godine u porti manastira Kamenac.

Pored predstavnika lokalne samouprave, počast precima i herojima, koji su pre više od sto godina krenuli u u odbranu otadžbine, odali su predstavnici kragujevačkog Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920, veliki broj građana i učenika. U ime grada Kragujevca venac je položio Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Nakon što je odata počast gružanskim junacima, učenici OŠ “Rada Šubakić“ u Gruži izveli su prigodan program u znak sećanja na sve srpske žrtve u Prvom svetskom ratu dok je u porti manastira Kamenac nastupilo Kulturno-umetničko društvo “Lepenica“ iz Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu