PAO PRVI SNEG U SRBIJI: Za 24 sata 40 mm padavina - iKragujevac


Vesti

Očekuje se stvaranje novog pokrivača

U Srbiji se danas u južnim i istočnim delovima zemlje očekuju obilnije padavine, od 30 do 40 mm za 24 sata, a na višim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

RHMZ je još pre dva dana objavio upozorenje za područje Srbije na obilnije padavine, koje će trajati do sutra. U većem delu zemlje biće oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Na višim planinama vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina - prvo u zapadnim i centralnim delovima, a najkasnije u jugoistočnim. Vetar će biti umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od pet do deset stepeni, najviša dnevna od sedam na jugu do 16 stepeni na severu.

I u Kragujevacu će danas biti pretezno oblačno, ujutru i prepodne povremeno uz mogućnost slabe kiše. Poslepodne očekuje se postepeno razvedravanje.

Vetar će biti umeren do jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 7, a najviša dnevna 13 stepeni. Prema izgledima vremena za sedam dana, do 14. oktobra očekuje se umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, uz postepeni porast temperature. Krajem perioda, tačnije u subotu, predviđa se naoblacenje sa kišom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu