TEŠKO UBISTVO U SRBIJI: Iskasapljena žena, sumnja se na komšiju - iKragujevac


Vesti

Policija još nije pronašla ubicu devizne penzionerke Hristine Ilić (81) iz mesta Porodin kod Žabara. Ona je tokom vikenda opljačkana i nasmrt izbodena u svojoj kući, ali postoji mogućnost da je žrtva ubicu poznavala od ranije.

Policija sumnja da ju je komšija posetio u subotu uveče, kada je ubijena. Telo Ilićeve je pronađeno u nedelju u kupatilu, vezanih ruku i nogu i sa selotejpom preko usta, a iz kuće je odneto oko 5.000 evra i još neke dragocenosti.

- Tokom istrage je utvđeno da je jedan od komšija bio kod Hristine Ilić u subotu uveče kada se i pretpostavlja da je starica ubijena. Ispituje se da li je on na bilo koji način povezan sa njenim ubistvom. Proverava se da li je taj komšija imao posetu i da li je sa tim ljudima otišao kod Hristine jer su u kući pronađeni tragovi koji ukazuju na to da je kod nje te noći bilo više osoba - ispričao je izvor za Alo.

Njen sin Momčilo koji ju je pronašao zajedno sa svojim sinom pretpostavlja da je Hristina poznavala ubicu.

- Šta da vam kažem, kako bih mogao da se osećam. Ovo je strašno, ne mogu da vam opišem kakav sam prizor ugledao. Što se tiče informacije da je možda poznavala ubice, mogu vam iskreno reći da postoji dosta pretpostavki koje bi mogle da daju takav rezultat. Postoje još neke pretpostavke koje bi mogle da ukažu na to - ispričao je Momčilo Ilić iz Porodina.

Kako je rekao, njena kuća je i ranije bila na meti pljačkaša.

- Ne sumnjam ni u koga, ali mogu vam reći da je ovo već drugi slučaj u toj kući. Kada je kuća bila prazna jer se nešto slavilo u vikendici, pre šest godina, opljačkana je i mnogo toga je odneto. Majka se nakon toga poprilično brinula za svoju bezbednost, ali samo u početku - kazao je sin pokojnice.

Meštani takođe sumnjaju da je u pitanju neko ko je poznavao, pogotovo što su nakon ubistva pronađene šoljice iz kojih se pila kafa, papir od čokolade i pepeo od cigareta.

- To je sigurno neko ko je znao da je devizna penzionerka i da ima veću količinu novca. Ona je godinama radila u Damštatu, u Nemačkoj, i pre dva meseca je išla po penziju, jer je uvek čekala da se nakupi nekoliko penzija, pa ih je tada podizala - ispričala je jedna meštanka.

Policija još nije pronašla oružje, ali sumnja da je ubijena šipkom i nožem, zbog čega pretražuje imanje i okolinu.

Ilićeva će biti sahranjena danas u 14 sati.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu