ALARMANTNO: Španci spasavaju Srbe sa Svetog Martina - iKragujevac


Vesti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio danas da se sa ostrva Sveti Martin petoro srpskih državljana ukrcalo u španski avion koji bi trebalo da sleti u vojnu bazu kod Madrida.

"Pokušavali smo da evakuišemo naše građane, javili su nam da je petoro ljudi ukrcano u taj avion. Nemamo definitivnu potvrdu i očekujemo sletanje aviona", rekao je Dačić, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

On je dodao da će građani Srbije potom doći u ambasadu u Madridu.

katastrofa-kragujevcani zarobljeni

Naveo je i da je na ostrvu, koje je pogodio uragan Irma, porodica sa bebom koja ne želi da se evakuiše, ali ističe da svako može da se javi ako mu je potrebna pomoć.

Svi koji su ostali mogu i dalje da se javljaju Ministarstvu spoljnih poslova koje će pokušati da im pomogne, dodao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je ranije da su Španci obećali da će njihov avion ukrcati i naše građane koji su na ostrvu Sveti Martin.

Na ostrvu Sveti Martin na Karibima trenutno je alarmantno stanje. I turisti i lokalno stanovništvo su u nezavidnoj situaciji koja je nastala posle uragana Irma.

Dačić je za "Telegraf" rekao da srpska vlada čini sve što je u njenoj moći da pomogne našim građanima na Svetom Martinu.

"Da budemo precizni, ne šalju oni avion zbog naših građana, nego zbog svojih, ali je naše Ministarstvo zamolilo da ukrcaju i naše" - naveo je ministar.

Uragan je opustošio ostrva širom Kariba ostavljajuci iza sebe samo ruševine.

Grupa od oko 50 državljana Srbije nalazi se na ostrvu Sveti Martin, koje je pogodio uragan Irma.

Među njima su i bebe mlađe od pet meseci i čekaju evakuaciju.

"Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada ce ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju...", rekao je ranije jedan od Srba koji se nalazi na ostrvu.

Dodaje i da se evakuišu samo druge nacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu