Došli iz Južne Afrike u Srbiju da bi se venčali: Karlo i Marijet na večnu ljubav zakleli su se na Oplencu, a za to imaju jak razlog (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Iako su mogli da biraju bilo koje mesto na zemaljskoj kugli kao mesto svog venčanja, južnoafrički industrijalci Karlo i Marijet izabrali su upravo Orašac odakle mladoženja potiče, jer crkva na Oplencu je mesto gde su se Dimitrijevići venčavali i krštavali vekovima.

- Uvek sam želeo da se venčam u Srbiji jer odavde potičem. Takođe velika želja mi je da moja supruga dobije srpsko državljanstvo, za mene bi to predstavljalo veliko poštovanje moje kulture i nacije - izjavio je Karlo.

Marijet takođe naglašava da je iz velike ljubavi prema Karlu pristala da se venča u Srbiji.

- Volim ga i ništa mi ne predstavlja problem. Želim da nastavim porodičnu tradiciju i naravno da sam prihvatila muževljevo prezime - priča Marijet.
Tradicija i običaju jači su od afričkog sunca, pa su verski običaji ispoštovani do najsitnijih detalja.

Ljubav prema postojbini, tvrdi Karlo, je u njegovoj krvi, a on je krenuo stopama svoga oca. Nažalost njega više nema, ali je emocije prema domovini sačuvala njegova majka Dženifer.
- Moja osećanja su pomešana jer sam tužna što suprug nije sa nama, ali sam presrećna što će moj sin nastaviti porodičnu tradiciju - istakla je Merijet.

Dimitrijevići će ljubav prema Srbiji preneti i na buduće naraštaje, jer koreni se ne smeju zaboraviti.

(Telegraf)
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu