Gužve poslednjeg vikenda u avgustu: Počeo HAOS na granicama, ovo su alternative - iKragujevac


Vesti

Granični prelazi poslednjeg vikenda u avgustu, svake godine budu kao mravinjaci, a tako se očekuje i ovog. Gužve na pojedinim prelazima već su počele, a najgore se očekuje večeras i sutra.

Zbog pojčanog saobraćaja na naplatnoj rampi Sirig ka Subotici čeka se oko 20 minuta, a na ostalim naplatnim stanicama zadržavanja su oko 10-tak minuta, saopštio je AMS S.

Prema podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš sa Mađarskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 120 minuta. Preporuka za ulazak u Mađarsku je granični prelaz Bački Breg, na njemu se retko kad čeka duže od 30 min kao i GP Kelebija. Manji prelazi Ðala i Bajmok su, takođe, jedni od alternativnih prelaza, dok je vreme zadržavanja na GP Bački Vinogradi i Horgoš II promenljivo od 30 do 60 min.

Iz Srbije u Hrvatsku na Batrovcima zadržavana na našem prelazu su oko 30 minuta sa tendencijom porasta. Potrebno je koristiti GP Šid, Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća. Saobraćaj je pojačan i na ostalim prelazima Preševo, Gostun i Gradina a zadržavanja su do 30 minuta.

- Prema podacima koje smo dobili od uprave granične policije zadržavanja na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš su oko sat vremena. Preporuka za ulazak u Mađarsku je granični porelaz Bački breg, granični prelaz Kelebija i manji prelazi Horgoš 2, Bački vinogradi, Đala i Bajmok koji rade od 7 do 19 časova - navode u AMSS.

Iz Srbije u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci trenutno su zadržavanja oko 30 minuta ali sa tendencijom porasta.

- Međuzona sa hrvatskom brzo se popuni što mnogo produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa vozače danas očekuje promenljivo zadržavanje Potrebno je koristiti prelaze Šid, Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća - savetuju u AMSS.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu